top of page

FAQ

- Wat is cortenstaal

Cortenstaal is een gelegeerd staal dat corrosiebestendige eigenschappen krijgt door de toevoeging van koper, chroom en nikkel. Blootgesteld aan het weer, begint dit materiaal te oxideren, te "roesten". De roestkleurige en zeer dichte oxidatiehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt, hoewel in holten die vol staan met water de corrosie zich wel voortzet. Door de oxidatiehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.

De kleuren veranderen naargelang de tijd vordert en creëert op die manier telkens een nieuw kleur pallet. 

De finale kleur is afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid de vorm van het product. 

- Zal het cortenstaal roest afgeven?

Tijdens het oxidatieproces kan er zich roest afzetting vormen op de ondergrond. 

Onze cortenstaal artikelen zijn allemaal voorbehandeld zodoende dat het oxidatie proces versneld zal intreden. Men moet rekening houden dat het oxidatie proces tot wel anderhalf jaar kan duren. In sommige gevallen zelfs tot 3 jaar. De duurtijd is sterk afhangelijk van de plaats waar het cortenstaal wordt geplaatst. Het oxidatie proces kan enigsinds nog versneld worden door het cortenstaal regelmatig te besproeien met een vernevelspuit gevuld met een zout- water mengsel. Wij adviseren maximaal 50gr keukenzout op 1 liter water.

- Wat te doen in geval van roest vlekken?

Indien er zich storende roestvlekken vormen, dan raden wij aan om een geschikte roestomvormer te gebruiken. Om te weten welke roestomvormer er het best geschikt is voor uw terras kan u het best contact opnemen met uw tegelspecialist of de betere doe-het zelf zaken.

- Is er onderhoud aan cortenstaal?

Cortenstaal is enorm duurzaam. Zijn natuurlijk roestproces brengt niet alleen een schoon ogend kleurschakering, het biedt ook een natuurlijk beschermlaag tegen het verder roesten. Oliën of verven is niet noodzakelijk. 

- Hoe kan u bij ons bestellen?

Helaas hebben wij nog geen webshop. Als u een product wenst aan te kopen, gelieve ons te contacteren via mail (info@corta-nova.be) of telefonisch. 

- Hoe kan u bij ons betalen?

U ontvangt steeds een factuur van uw aankoop. Deze kan u betalen via bankoverschrijving, contant of via payconiq. 

- Wat is de leveringstermijn?

De leveringstermijn is sterk afhankelijk van het product dat u wenst aan te kopen en van de seizoensdrukte.

Maatwerk moet u rekening houden met een leveringstermijn van minstens 4 weken. Barbecues hebben we wel steeds op voorraad staan en hierbij bedraagt de gemiddelde leveringstermijn 5 werkdagen. 

- Kan u de producten komen bezichtigen?

Ja, wij hebben een buitentoonzaal waar veel van onze producten kunnen worden bezichtigd. Tijdens uw bezoek (op afspraak) kan u de producten kopen en direct meenemen. Wij kunnen deze desgewenst ook aan huis leveren. 

bottom of page